Scopul nostru: nimic scos, nimic adăugat!
Drojdiile naturale, absența de chimicale, substanțe de orice fel, în tot timpul de la nașterea vinului până la maturare – asta veți găsi în codicele nostru personal despre cum producem vinurile… vin viu, vin artizanal.
Sunt Cornelius. Cornelius Pavaloi. Regizor de teatru. Fac vin de mic copil. Cu tata. Cu bunicul. Cu unchii mei…
Fac vin cu fascinație. Nu știam. Probabil – fac vin de milenii. Am uitat asta. Iată! Vine anul 2014. “Mi s-a dat” să fac vin din nou. Fratele meu cumpăra 200 kg de Cabernet Sauvignon. Eu fac vinul undeva într-un beci de lângă București…
Vinul este ca o persoană. Are corpul, cu toată microbiologia lui, și cu tot ce l-a înzestrat în acel an natura, și are și suflet – vinul este un produs energetic. Contează cu ce suflet, cu ce gând te aproprie de el.
De aceea în procesul de la vie la vinificare, tot ceea ce facem este să îi deslușim caracterul. Să îl respectăm. Să îl călăuzim spre cea mai bună variantă a sa într-un mod firesc și natural. An de an suntem atenți ce metode de vinificare se impun și reies din acest caracter specific, a acelui an, a acelui soi. Respectăm timpul, soarele, luna și pământul.
Chardonnay
Riesling Italian
Muscat Otonel
Sauvingon Blanc
Fetească Albă
Fetească Regală
Fetească Neagră
Cabernet Sauvignon
Merlot
Barbera
Blaufränkisch
… in 2023 am ajuns sa lucrăm 10 hectare de vie, cu soiuri nobile. Ne găsiți la o ora distanță de București.
Avem bucuria să organizăm degustări și evenimente pentru grupuri, cu foc de tabăra, ceaun, grătar, hamacuri, corturi glamping, drumeții în vie… Hai să vorbim…!
download anul-zero-vinurile
Crama Anul Zero – Dealu Mare
Strada Marunțiș 12A
Urlați, jud. Prahova
+40 744 75 44 82
c.pavaloi@gmail.com